موارد تجویز رادیوگرافی در کودکان و نوجوانان
ژوئن 21, 2016پوسیدگی ها و عواقب آنها و رادیوگرافی برای تشخیص
ژوئن 28, 2016قبل از بررسی کلیشه های رادیوگرافی ، کیفیت تصویر باید ارزیابی گردد .
اصول مهمی که در این زمینه باید مدنظر قرار بگیرد مواردی مانند :ناحیه مورد نظر ، دانسیته و کنتراست ، نمای هندسی ساختمان تحت معاینه و اینکه آیا شارپ نس کافی است و آیا آرتیفکتها در مکانی قرار گرفته اند که با قضاوت درباره تصویر تداخل نمایند ، است.در مواردی که رادیوگرافی وضوح پایینی دارد ، قبل از قضاوت در مورد تصویر ، یک کلیشه رادیوگرافی با نمای بهتر باید تهیه گردد .هنگامی که یک رادیوگرافی برای قضاوت آماده گشت ، بصورت ایده آل باید تحت شرایط مناسبی مشاهده گردد .
شرایط مشاهده کردن تصاویر رادیوگرافی :
Mounting
– تصاویر رادیوگرافی داخل دهانی باید مانت شده و داخل فریم قرار داده شوند .
– تصاویر رادیوگرافی دیجیتال باید در قالب آناتومیک بصورتی مانت گردندکه در موقعیت مناسب خودشان قرار گرفته باشند ( ممکن است چرخاندن تصویر هم لازم شود .)
Displaying ( نمایش دادن )
– فیلم های رادیوگرافی باید روی یک light box که دارای نورهموژن و یکنواخت در سراسر سطح باشد مشاهده گردند و سایز جعبه باید با فیلم هماهنگ باشد . یک light box بزرگ را می توان با استفاده از یک جسم اپک به اندازه دلخواه تبدیل نمود.
– X- ray Viewer دارای بزرگنمایی باید استفاده گردد .
– رادیوگرافی های دیجیتالی باید روی یک مونیتور با کیفیت بسیار بالا مشاهده گردند . این عمل با استفاده از نرم افزاری امکان پذیر می شود که این امکان را می دهد که بتوان رادیوگرافی با حداقل دوز ممکن را تهیه نمود .
– نور اتاق باید خاموش شده یا کاهش یابد.
بهترین راه برای آغاز آنالیز رادیوگرافی ، استفاده از روش مشاهده کردن سیستماتیک است که شامل یک توالی بررسی استاندارد برای اطمینان از ارزیابی تمامی بافتهاست ( استخوان کرست آلوئل و پری اپیکال ، تعداد و محل دندانها ، هر دندان شامل تاج ، ریشه ، پالپ و …) .مرحله بعدی قضاوت براساس افتراق میان ساختمانهای نرمال و غیر نرمال است و نهایتا تصمیم گیری تشخیصی بر اساس این قضاوت انجام می گیرد .هدف نهایی قضاوت و تشخیص است .
شایعترین دلایل انجام معاینات رادیوگرافیک ساختمانهای دندانی صورتی در کودکان و نوجوانان :
– پوسیدگی ها و عواقب آنها
– تروما به دندان ها و بافت های حمایت کننده آنها
– آنومالی های رشدی نموی و اکتسابی در کودکان
– بیماریهای سیستمیک و سندروم ها
– طرح درمان برای :
درمان ارتودنسی و یا جراحی ( در بیشتر مواقع برای خارج نمودن دندان نهفته یا روئیده )
مطالب مرتبط :