![رادیولوژی دهان فک و صورت](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2015/01/8.jpg)
راههای کاهش خطرات رادیولوژی دهان فک و صورت
آوریل 30, 2015![راديوگرافي پانورامیک](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2015/01/images-panorex-a.png)
رادیوگرافی پانورامیک
می 4, 2015ارتباط تشعشعات رادیولوژی دهان فک و صورت با سرطان تیروئید
در زیر به بررسی موضوع ارتباط تشعشعات رادیولوژی دهان فک و صورت با سرطان تیروئید پرداخته ایم.
«میزان تشعشع رادیوگرافی تک دندان در مقایسه با دیگر دستگاههای پرتو تشخیصی کمتر است اما به دلیل استفاده زیاد از این دستگاه ، خطرات آن قابل توجه بوده و ضرورت دارد هنگام استفاده از دستگاههای مولد اشعه، اقدامات حفاظتی رعایت شود .
به دلیل این که محل رادیولوژی دهان فک و صورت در فاصله خیلی نزدیک با تیروئید بیماران است و احتمال پرتوگیری تیروئید از این دستگاه زیاد است، بنابراین توصیه میشود در هنگام استفاده از این دستگاه، تیروئید بیمار با شیلد یا حفاظ مخصوص پوشیده شود .
بیماران برای گرفتن عکس حتماً باید از عینک مخصوص محافظ چشم ، روپوش سربی و شیلد تیروئید استفاده کنند تا تحت تاثیر تشعشعات این دستگاه قرار نگیرند .
مقدار تشعشع دستگاه رادیولوژی دهان فک و صورت تقریباً یک پنجم مقدار تشعشع در تصویربرداری رادیولوژی سینه است. رعایت نکات ایمنی و حفاظتی دستگاههای پرتو پزشکی از نظر قانونی الزامی است و اگر این امر صورت نگیرد تخلف محسوب میشود و مردم باید درباره این نکات اطلاع داشته و از مسئولین بخواهند اقدامات حفاظتی را برای استفاده از این دستگاهها برایشان انجام دهند.»
هر چند که گفته میشود میزان اشعه در رادیولوژی دهان فک و صورت کم است، ولی باید حتی در برابر این میزان کم نیز از خود مراقبت کرد، زیرا بر اساس برخی تحقیقات برای سلامتی بدن مضر است، مثل تحقیق زیر :
ارتباط تشعشعات رادیولوژی دندان با سرطان تیروئید
در پژوهشی که با حضور 313 بیمار مبتلا به سرطان انجام گرفت، دانشمندان دریافتند که احتمال ابتلا به سرطان تیروئید با افزایش تماس با تشعشعات رادیولوژی در دندانپزشکی تشدید میشود.
به گفته محققان غده تیروئید که در گردن قرار دارد به تشعشعات یونی به ویژه در کودکان حساس است، اما خطرات احتمالی این پرتوها که در دندانپزشکی وجود دارد، اغلب نادیده گرفته میشود.
محققان تاکید دارند باور این که رادیولوژی در دندانپزشکی کاملا بی خطر و ایمن است، باید بیشتر مورد آزمایش و بررسی قرار بگیرد.
این محققان خاطرنشان کردند که تجویز رادیولوژی دهان فک و صورت فقط باید در مواقع ضروری انجام گیرد و نباید جزو چکاپ معمولی و متداول باشد.