![نیاز به رادیولوژی دهان فک و صورت](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2015/01/10.jpg)
دلایل استفاده از رادیوگرافی پانورامیک به جای بایتوینگ
می 5, 2015![رادیولوژی دهان فک و صورت](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2015/01/d.jpg)
راديوگرافي در تشخيص ضايعات فك و صورت
می 5, 2015تکنیک سی تی اسکن دندان با اشعه مخروطی
این مطلب به بررسی تکنیک سی تی اسکن دندان با اشعه مخروطی می پردازد.
اگر شما قصد انجام جراحی ایمپلنت و کاشت یک دندان تازه در دهانتان را داشته باشید احتمالا دندانپزشکتان پیش از انجام این جراحی و برای بررسی وضعیت استخوان فک برای شما یک عکس رادیولوژی تجویز میکند. اگر به نسخه دندانپزشکتان توجه کنید احتمالا با عبارت ناآشنایی برخورد خواهید کرد: CBCT
CBCT تکنیک تازهای از تصویر برداری در علم دندانپزشکی است که به معنی تکنیک سی تی اسکن دندان با اشعه مخروطی (cone beam CT) است.
تصاویر تولید شده توسط CT با اشعه مخروطی بسیار مشابه تصاویر تولید شده توسط CT مورد استفاده در پزشکی میباشد و از آنجایی که بسیاری از مردم با CT آشنایی دارند، لذا برای درک بهتر ابتدا به شرح مختصری از کاربرد CT در پزشکی میپردازیم:
– سی تی اسکن دندان در پزشکی برای بررسی ساختارهای داخلی بدن بدون روی هم افتادگی ساختمانهای مجاور (overlap) استفاده میشود.
– در سی تی اسکن دندان امکان بررسی بافت نرم و سخت بطور همزمان وجود دارد ولی یکی از مشکلات عمده CT دوز بالای اشعه آن است.
– سی تی اسکن دندان با اشعه مخروطی با دوز اشعه بسیار بسیار کمتر ساختارهای استخوانی درون ناحیه سر و گردن را به نمایش میگذارد.
– این دستگاه حجم کمی را اشغال میکند و نیاز به تجهیزات وسیع CT را ندارد. سی تی اسکن دندان با اشعه مخروطی در جایگذاری ایمپلنتهای دندانی، بررسی دندانهای نهفته، شکستگیهای استخوانی و بررسی تومورهای استخوانی استفاده میشود.