خطاهای مربوط به مراحل انجام تکنیک پانورامیک (قسمت دوم)
ژانویه 10, 2016خطاهای مربوط به مراحل انجام تکنیک پانورامیک (قسمت چهارم)
ژانویه 13, 2016در مطالب گذشته در مورد رادیوگرافی پانورامیک و تکنیک پانورامیک توضیح دادیم . در این مطلب نیز که در ادامه ی مطالب قبل، در مورد خطاهای مربوط به مراحل انجام تکنیک پانورامیک است ،توضیحاتی بیان می کنیم:
خطاهای مربوط به مرحله ی چهارم
الف – چانه بر روی chinrest قرار نگیرد (خطای شماره 1)
ناحیه ی یک (دندان ها):
این خطا، تأثیری بر روی تصویر دندان ها ندارد.
نواحی دو و چهار (بینی – سینوس و مفصل گیجگاهی – فکی):
تصویر این نواحی در یک سوم فوقانی فیلم قرار گرفته و لبه ی تحتانی فیلم با لبه ی تحتانی chinrest در یک امتداد قرار می گیرد. برای آن که چانه بر روی chinrest قرار گیرد، باید دستگاه را به طرف بالا بیاوریم.
نواحی سه و شش (تنه ی مندیبل و هیوئید):
تصویر این نواحی در یک سوم تحتانی فیلم قرار گرفته و سایه های بافت نرم و گاهی اوقات هم تصویر chinrest در وسط و پایین ناحیه ی سه دیده می شوند.
در شکل A و B این شکل ها نشان می دهند که ساختمان های آناتومیک به طور صحیح در دستگاه قرار نگرفته و در نتیجه به درستی تصویربرداری نشده اند.
در C عکسی را می بینید که چانه ی بیمار بر روی chinrest قرار نگرفته است. در شکل های D و E تصویر رادیوگرافیک مربوط به این نوع خطا را مشاهده می کنید.
ب – بیمار به صورت قوز کرده ایستاده است (خطای شماره 2)
ناحیه ی یک (دندان ها):
تصویر شبح ستون مهره ها به صورت یک ناحیه ی رادیواوپک بر روی دندان های قدامی به ویژه در فک پایین می افتد.
ناحیه ی سه (تنه ی مندیبل):
تصویر شبح ستون مهره ها در قسمت میانی تنه ی مندیبل دیده می شود. در شکل های A ، B، C، این شکل ها نشان می دهند که ساختمان های آناتومیک به طور صحیح در دستگاه قرار نگرفته و در نتیجه به درستی تصویر برداری نشده اند.
در شکل D عکسی را می بینید که بیمار به صورت قوز کرده قرار گرفته است. در تصاویر F و E تصاویر رادیوگرافیک مربوط به این نوع خطا را مشاهده می کنید.
مطالب مرتبط:
خطاهای مربوط به مراحل انجام تکنیک پانورامیک (قسمت اول)
خطاهای مربوط به مراحل انجام تکنیک پانورامیک (قسمت دوم)