عکس رادیولوژی چه کمکی به دندانپزشک می کند؟
سپتامبر 13, 2015رادیوگرافی چه مشکلاتی را برای بدن به وجود می آورد؟
سپتامبر 15, 2015یک تکنیک تصویر برداری پزشکی است که به آن سی تی اسکن دندان و یا CBCT گفته می شود، که بر پایه پرتو های ایکس مخروطی شکل متمرکز شونده بر یک دتکتور 2 بعدی می باشد. در واقع CBCT تکنیک تازهای از تصویر برداری در علم دندانپزشکی است که به معنی تکنیک سی تی اسکن با اشعه مخروطی) (cone beam CT) است. می توان گفت رادیولوژی دهان فک و صورت مجموعه منبع دتکتور یک چرخش به دور جسم انجام داده و مجموعه ای از تصاویر 2 بعدی تا 600 عدد ایجاد می کند. تصاویر تولید شده توسط CT با اشعه مخروطی بسیار مشابه تصاویر تولید شده توسط CT مورد استفاده در پزشکی میباشد. تصاویر 2 بعدی گرفته شده در نهایت با استفاده از یک نوع از الگوریتم به صورت 3 بعدی بازسازی می شوند.
کاربرد CT در پزشکی و سی تی اسکن:
CT در پزشکی برای بررسی ساختارهای داخلی بدن بدون روی هم افتادگی ساختمانهای مجاور (overlap) استفاده میشود.
CT با اشعه مخروطی با دوز اشعه بسیار بسیار کمتر ساختارهای استخوانی درون ناحیه سر و گردن را به نمایش میگذارد.
در CT امکان بررسی بافت نرم و سخت بطور همزمان وجود دارد ولی یکی از مشکلات عمده CT دوز بالای اشعه آن است.
این دستگاه حجم کمی را اشغال میکند و نیاز به تجهیزات وسیع CT را ندارد. CT با اشعه مخروطی در جایگذاری ایمپلنتهای دندانی، بررسی دندانهای نهفته، شکستگیهای استخوانی و بررسی تومورهای استخوانی استفاده میشود.
در چند سال اخیر پیشرفت های چشمگیر در رشته رادیولوژی دهان فک و صورت سبب به وجود آمدن روش تصویربرداری جدیدی شده است که استفاده روز افزونی در تشخیص و طرح درمان در علوم پریودنتولوژی ، اندودنتیکس، ترمیمی، پروتز و ارتودنتیکس دارد.