بررسیMRI و عروق لنفاتیک
آگوست 7, 2015ژنراتور و ساختمان آن
آگوست 14, 2015مفاهیم رادیولوژی
در بحث رادیولوژی دهان فک و صورت، موضوعی مطرح است که درباره دستگاه آن شرح داده ایم، اما اینکه این دستگاه چگونه است و اشعه ایکسی که از آن بازتاب می شود به چه صورت می باشد، حتی در بحث رادیولوژی هم این اشعه که استفاده می شود، توضیحاتی را شامل می شود.
حال شرح مفاهیم به کار برده شده در رادیولوژی دهان فک و صورت و یا رادیولوژی به این صورت است که الکترون ها ذراتی با بار منفی می باشند که در یک توضیح کامل و جامع باید گفت که روی مداراتی به دور هسته می چرخند. توصیف چنین مطلب به منظومه شمسی هم شباهت دارد. و تفاوت های آن به این صورت است که در هر مدار بر خلاف مدارات منظومه شمسی بیش از یک الکترون وجود دارد، به این صورت که در مدار اول حداکثر 2 الکترون، در مدار دوم حداکثر 8 الکترون و… که اگر به صورت ریاضی این روند را نشان دهیم و شماره مدار را n فرض کنیم حداکثر تعداد الکترونی که می تواند در آن مدار قرار گیرد از رابطه Zn2 به دست خواهد آمد.
ترتیب این مدارات با حروف لاتین که با حروف K شروع می شود، نامگذاری شده است.
تفاوت دیگری که مدارات اتم با منظومه شمسی دارند ، در کروی شکل بودن لایه مدارات می باشد. الکترون لایه اول که نزدیکترین لایه به هسته می باشد، الکترون K نامیده می شود و به همین ترتیب لایه های بعدی N , M , L و… از هسته دور می شوند.
قطر لایه های الکترون نشأت گرفته از سه اثر هستند که عبارتند از:
1- نیروهای هسته ای وارد بر الکترونها
2- مومنتوم زاویه ای
3- انرژی الکترون
نیرویی که بین هسته و الکترون برقرار است و الکترونها را در اتم نگه می دارد Binding Force نیروی همبستگی نامیده می شود و با عکس مجذور فاصله بین هسته و الکترون متناسب است. مومنتوم زاویه ای نشانگر حرکت منحنی شکل الکترون به دور هسته می باشد. ذرات مقید (Bound Particles) همواره انرژی منفی در خود دارند که این قضیه شامل الکترون ها نیز می شود که برای آزاد شدن این انرژی باید به مقدار صفر یا مثبت برسد و چون این انرژی به عنوان مقدار انرژی لایه در بردارنده الکترون به عنوان مثال تنگستن دارای یک انرژی لایه ای K به میزان kev 5/69 و انرژی لایه L به مقدار kev 11 می باشد.