خطاهای مربوط به مراحل رادیوگرافی پانورامیک در هنگام تابش اشعه به فیلم(قسمت دوم)
فوریه 13, 2016![مفاهیم آناتومی طبیعی در رادیوگرافی پانورامیک (قسمت اول)](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2015/11/عکس-مربوط-به-صفحه-64.jpg)
خطاهای تکنیکی در رادیوگرافی پانورامیک در هنگام کار کردن با فیلم (film handing)
فوریه 15, 2016در مطالب گذشته در مورد رادیولوژی دهان فک و صورت و همچنین رادیوگرافی پانورامیک و تکنیک پانورامیک توضیح دادیم . در این مطلب نیز که در ادامه ی مطالب قبل، در مورد خطاهای مربوط به مراحل انجام تکنیک پانورامیک است ،توضیحاتی بیان می کنیم:
اگر حرکت کاست در پشت شکاف کاست نگهدار و یا حرکت مجموعه سرتیوپ کاست نگهدار حول سر بیمار، نامناسب باشد در این صورت نوارهای عمودی تیره و روشن بر روی کلیشه رادیوگرافی ایجاد خواهد شد .
یکی از اشکالات شایع آنست که شانه های بیمار در زمان تابش اشعه به کاست نگهدار برخورد نماید،این حالت سبب می شود که حرکت دستگاه آرام شده و یا دستگاه بایستد،در نتیجه یک نوار باریک عمودی به وجود می آید.
اگر بیمار،گردن کوتاه و یا شانه های بزرگی داشته باشد ، او را وادار سازید که گردن و چانه های خود را به طرف بالا آورده تا خط آلاتراگوس ، موازی کف زمین گردد .
می توانید کاست نگهدار را (خصوصا زمانی که از دستگاه پانورکس استفاده می کنید)به میزان 0.5 اینچ بالاتر از حد معمول قراردهید .اما دقت کنید که کاست را بسیار بالاتر قرار ندهید،زیرا در این صورت تصویر حد تحتانی مندیل از بین خواهد رفت .
هنگامی که کاست به طور معکوس قرار گیرد ، یک خط افقی پهن و رادیو اوپک در وسط کلیشه رادیوگرافی مشاهده خواهد شد، گاهی اوقات ،کاست هایی از جنس وینیل که قابل انعطاف هستند، با گذشت زمان ترک برداشته و نور وارد کاست می گردد .
در نتیجه رگه ها و علائم سیاهی در اطراف لبه های فیلم به وجود می آید.
بنابر این باید اپراتور هر چند وقت یک بار از عدم نشست نور به درون کاست اطمینان یابد ، بدین ترتیب که یک فیلم را در درون کاست قرارداده و آن را در برابر نور شدید قرار می دهد، با این کار مشخص می شود که آیا نور به درون کاست نفوذ کرده است یا خیر