![مفاهیم آناتومی طبیعی در رادیوگرافی پانورامیک (قسمت اول)](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2015/11/عکس-مربوط-به-صفحه-64.jpg)
خطاهای تکنیکی در رادیوگرافی پانورامیک در هنگام کار کردن با فیلم (film handing)
فوریه 15, 2016![شکل و ضخامت لایه ی تصویر در رادیوگرافی پانورامیک](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2015/10/پانورامیک.jpg)
اثرات بیولوژیک رادیوگرافی پانورامیک
فوریه 21, 2016در مطالب گذشته در مورد خطاهای تکنیکی در رادیوگرافی پانورامیک و رادیولوژی دهان فک و صورت توضیحات کامل را دادیم،در این مرحله می خواهیم در مورد اثرات بیولوژیک رادیوگرافی پانورامیک توضیح دهیم :
اشعه ی مورد استفاده در دستگاه های دندانپزشکی جزوء تشعشات الکترومانیتیک بوده و به صورت بسته های کوچک و نامرئی ار انرژی خالص ، تحت عنوان فوتون های اشعه x نامیده می شود .
فوتون های مذکور پس از برخورد با اجسام انرژی خود را از دست داده و جذب می گردند . هنگامی که انرژی فوتون اشعه x بیشتر از انرژی همبستگی الکترون مدار اتم جسم جاذب باشد،الکترون مذکور از مدار خود خارج شده و با هسته و یا الکترون های اتم های دیگر واکنش نشان می دهند.
توانایی اشعه ی x در برداشتن الکترون ها از اتم مواد ، یونیزاسیون نامیده می شود و همین فرآیند است که امکان انداه گیری کمی میزان تشعشعات را فراهم می کند.لازم به ذکر است که یونیزاسیون،آغازی برای ایجاد آسیب های بیولوژیک خواهد بود.
اصلاحات رونتگن ، رادورم برای اندازه گیری اشعه x به کار می روند . البته در بین سال های 1980 تا 1985 واحد های بین المللی جدیدی مانند کولن بر گیلوگرم (c/kg) به جای رونتگن ، گری (Gy) بجای راد (rad) ، و سیورت (sv) به جای رم (rem) در نظر گرفته شده اند.
در مطالب بعد درباره ی هر یک از این واحدها و رابطه ئ بین آنها توضیح می دهیم …
مطالب پیشنهادی :
خطاهایی که در هنگام قرارگیری کاست در رادیوگرافی پانورامیک ایجاد می شود
خطاهای مربوط به مراحل رادیوگرافی پانورامیک در هنگام تابش اشعه به فیلم(قسمت اول)
خطاهای مربوط به مراحل رادیوگرافی پانورامیک در هنگام تابش اشعه به فیلم (قسمت دوم)