![شکل و ضخامت لایه ی تصویر در رادیوگرافی پانورامیک](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2015/10/پانورامیک.jpg)
اثرات بیولوژیک رادیوگرافی پانورامیک
فوریه 21, 2016اثرات بیولوژیک اشعه یونیزان در رادیوگرافی پانورامیک
فوریه 28, 2016در مطالب گذشته در مورد خطاهای تکنیکی در رادیوگرافی پانورامیک و رادیولوژی دهان فک و صورت توضیحات کامل را دادیم,در این مرحله می خواهیم در مورد اندازه گیری تشعشع و دوزیمتری در رادیوگرافی پانورامیک توضیح می دهیم …
روش های مختلفی به منظور اندازه گیری کمی دور تابش اشعه به بیمار ارائه شده اند.بعضی از این روش ها ساده بوده و بعضی دیگر نیاز به برنامه های کامپیوتری بسیار پیچیده دارند.
هر یک از این روش ها مزایا و معایب مربوط به خود را داشته و تنها میزان تقریبی دوز تابش اشعه به بیمار را اندازه گیری می نمایند.دوز تابش اشعه به بیمار در رادیوگرافی پانورامیک چرخشی، در رفرنس های مختلف به میزان های متفاوتی گزارش گردیده است.
زیرا تفاوت های جزئی در محل قراردادن دوزیمتر،میزان دوز ثبت شده را تحت تاثیر قرار داده و در نتیجه ، محاسبه میزان آسیب بیولوژیک احتمالی ، بسیار مشکل خواهد گردید.
در حال حاضر ، رایج ترین روش اندازه گیری دوز تابش اشعه به بیمار ، دوزیمتری ترمولومینسانت (TLD) می باشد.دوز تابش اشعه به نواحی مختلف آناتومیک با استفاده از TLD برای چهار نوع مختلف دستگاه پانورامیک گزارش شده است .
مطالب مرتبط :