عکس های جالب از رادیولوژی
جولای 5, 2016![](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2016/07/download-1.jpg)
رادیوگرافی بایت وینگ برای کودکان
جولای 18, 2016در دندانپزشکی نیز مانند سایر رشتههای پزشکی از پرتونگاری برای کمک به تشخیص بیماری یا آسیب دندان استفاده میشود. رادیولوژی دهان فک و صورت بسیار به دندانپزشکان عزیز در تشخیص و درمان کمک خواهد کرد . بخصوص اگر به مرکزی مجهز به دستگاه CBCT مراجعه نمایید بهتر می توانید از این تکنولوژی بهره مند شوید .
عکسها در تعیین وجود و وسعت حفره یا کرمخوردگیهای دندان به کار میآیند . عکس رادیوگرافی به تشخیص آبسه دندان ، آسیب استخوان ناشی از بیماری پیر دندانی ، شکستگیهای فک و دندان سایر ناهنجاریهای فک و دندان نیز کمک میکند . به علاوه ، اطلاعاتی در زمینه دندانهای درنیامده یا گیرکرده ، در اختیار دندانپزشکان میگذارد . برای گرفتن عکس رادیوگرافی میتوان از فیلمهای سنتی یا فناوری دیجیتال استفاده کرد .
به هر شکل که عکس گرفته شود، تصویر حاصل به دندانپزشک شما در تعیین اقدام مناسب کمک شایانی خواهد کرد . میزان اشعهای که در خلال رادیوگرافی سنتی ساطع میشود ، بینهایت ناچیز است و مقدار اشعه به کار رفته برای گرفتن عکس دیجیتال حتی از این هم کمتر است.
رادیوگرافی های لازم برای ارتودنسی
رادیو گرافی رایج در این زمینه پانورامیک یا OPG (پانورکس) می باشد که همه دندانها را در یک کلیشه نشان می دهد . رادیوگرافی دیگر سفالومتری جانبی یا Lateral Cephalometry می باشد که بصورت نیم رخ رابطه دندانها و فکین را نسبت به صورت و جمجمه نشان می دهد. رادیوگرافی پانورامیک همان عکس بزرگی است که همه دندانهای فک بالا و پایین در آن دیده میشوند. قبل از درمان ارتودنسی و یا جراحی دندان عقل لازم است که این عکس را تهیه کنید . در مواردی که انحراف فک وجود داشته باشد نیاز به رادیوگرافی قدامی خلفی یا Postero Anterior وجود دارد .
عکس سفالومتری
این عکس را هم حتما باید در مراکزی مجهز به انواع دستگاههای رادیوگرافی تهیه کنید. معمولا اگر شما نیاز به ارتودنسی داشته باشید ، لازم است این عکس را از دندانهایتان تهیه کنید . این عکس برای بررسی رشد فک و صورت و جمجمه بسیار عالی است ، در عین حال مسیر رشد فک و صورت و الگوی صورت را نیز مشخص میکند .
قبل از شروع درمان معمولا عکس های رادیوگرافی و مدل های گچی از فک های بیمار تهیه می شود. باید توجه داشت که درمان ارتودنسی تنها یکی از راه های بهبود مشکلات زیبایی و … فک و دندان هاست و ممکن است این مشکلات با راه های دیگر مانند ترمیمی و یا حتی جراحی بهبود یابند .
باید دانست اگر بیمار در هنگام ارتودنسی باردار شد ، نباید برای بیمار رادیوگرافی تجویز کرد زیرا گرفتن رادیوگرافی به خصوص در 3 ماه اول حاملگی برای جنین بسیار مخاطره آمیز است . یا می بایست قبل از بارداری برای بیمار رادیوگرافی تجویز کرد یا اینکه گرفتن آن را تا آخر حاملگی به تعویق انداخت . در معرض قرارگرفتن مادر در مقابل اشعه X و تجویز بعضی از دارو ها باعث نقص های جنینی می شود که می توان به شکاف لب و کام یا لب شکری اشاره کرد. باید گفت در دوران ارتودنسی بیمار هیچگونه دارویی نمی گیرد و از بیمار هم نباید رادیوگرافی گرفت. بنابراین ارتودنسی با بارداری هیچگونه منافاتی ندارد و صدمه ای هم به نوزاد نمی رساند.
بیشتر بدانید :