![رادیولوژی دهان فک و صورت](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2015/01/8.jpg)
فایده های رادیولوژِی دهان فک و صورت در بزرگسالان
می 23, 2015![آیاخطر رادیوگرافی دندان جدی است؟](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2014/12/Dental-X-rays1.jpg)
اتاق OPG یا رادیوگرافی پانورامیک
می 23, 2015رادیولوژی دهان فک و صورت در حاملگی
خطرات انجام رادیولوژی دهان فک و صورت در حاملگی
این بستگی به نوع رادیوگرافی و میزان اشعه آن دارد . هر چه تعداد دفعات و میزان اشعه بیشتر باشد احتمال در خطر قرار گرفتن جنین بیشتر است.
در بعضی انواع رادیوگرافی ها مثل رادیوگرافی های دندان، مقدار اشعه آنقدر زیاد نیست كه سلامت جنین را تهدید كند. در صورتیكه اشعه دریافتی بیشتر از 10 راد باشد، می تواند اختلالات یادگیری یا مشكلات چشمی برای جنین ایجاد كند. اما معمولا میزان اشعه در رادیوگرافی ها از 5 راد تجاوز نمی كند . به طور مثال زمانی كه مادر رادیوگرافی دندان انجام می دهد حدود01/0 میلی راد به جنین می رسد. در عكس های رادیولوژی قفسه سینه مادر ، جنین 60میلی راد ، در رادیوگرافی شكم 290 میلی راد و در CT اسكن 800 میلی راد اشعه به جنین می رسد .
متخصصان توصیه می كنند به هر حال بهتر است خانم های باردار از انجام رادیوگرافی های غیر ضروری پرهیز كنند. فراموش نكنید در روز انجام عكسبرداری حتما به تكنیسین مسئول یاد آوری كنید كه باردار هستید. چنانچه در محل كار در معرض اشعه هستید ، از مسئول خود درخواست كنید كه شرایط شما را در نظربگیرد .
پرسنل مراكز رادیولوژی دهان فک و صورت معمولا تگ هایی دارند كه به صورت دوره ای نشان میدهد در معرض چه میزان اشعه بوده اند. اگر به دلیل بیماری خاص مثلا كانسر در معرض رادیوتراپی بوده اید و بعد از دریافت اشعه متوجه شده اید باردارید، با انكولوژیست خود مشورت كنید تا اگر لازم است برایتان مشاوره ژنتیك یا سونوگرافی دقیق از تمام جزئیات جنین درخواست كنند .