عوارض سی تی اسکن چه می باشد؟
ژانویه 3, 2018ام آر آی مغز و تشخیص اختلالات روانی
ژانویه 10, 2018رادیولوژی پرتابل : رادیولوژی را بالای سر بیمار ببرید!
در مواقع اورژانسی که امکان حمل بیماری به اتاق رادیولوژی نمی باشد، برای تصویربرداری از تجهیزات رادیولوژی پرتابل استفاده می شود. این دستگاه ها در هر دو نوع رادیوگرافی و فلوروسکوپی می باشند و از آن ها در مکان های مختلف مثل محل حادثه، اتاق بیمار، اتاق ریکاوری، بخش مراقبت های ویژه، در بیمارستان های دورافتاده، و حتی در حیاط بیمارستان استفاده می شود. حتی در دستگاه های رادیوگرافی پرتابل هم از فیلم های استاندارد رادیوگرافی و صفحات آشکار ساز برای دیجیتال کردن تصویر بروی صفحه کامپیوتر نیز استفاده می شود.
این دستگاه ها به دو دسته تقسیم می شوند : دستگاه های دستی یا پرتابل، دستگاه های سیار یا موبایل.
دستگاه های رادیوگرافی پرتابل :
در مواقعی که اتاق رادیوگرافی به ویژه در مواقع اورژانسی نمی باشد، می توان با دستگاه رادیوگرافی پرتابل چنین قابلیتی را ممکن کرد. البته توان الکتریکی این دستگاه ها نسبت به نوع سیار پایین تر می باشد. این دستگاه ها قابلیت باز شدن به بخش های کوچکتر دارند و می توانند روی هم مونتاژ شوند. از جمله محاسن این دستگاه، این است که در هر مکانی که مجهز به تغذیه الکتریکی باشد، می توان تصویربرداری را انجام داد.
از معایب آن هم خروجی پایین آن است که بزرگترین عیب آن کنترل و حفاظت تشعشعات در ایکس ری می باشد، که مشکل و قریبا نشدنی است.
دستگاه های رادیوگرافی سیار :
دستگاه رادیوگرافی سیار هم باید به نحوی طراحی شده باشد که در محدودی جا شود. یعنی قابلیت عبور از درهای اتاق ها را داشته باشد و بتوان آن را به کنار بستر بیمار انتقال داد. بخش ژنراتور و پایه نیز در بالا یا پایین می توانند قرار بگیرند. فقط نکته ای که باید توجه داشت، محدوده حرکت قسمت های مختلف دستگاه می باشد که از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار در دستگاه هستند. به همین منظور برای جلوگیری از بروز آسیب به کابل ها، باید کلیه حرکت ها با ترمزهای مکانیکی کنترل شوند.