![رادیولوژی معده](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2018/05/رادیولوژی-معده.jpg)
رادیولوژی معده به چه دلیل انجام می شود؟
می 26, 2018![سوالاتی درباره رادیولوژی دندان ها](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2018/06/سوالاتی-درباره-رادیولوژی-دندان.jpg)
سوالات رایجی که درباره رادیولوژی دندان پیش می آید!
ژوئن 2, 2018بیماری های تیروئید در نوزادان :
بیشتر بیماری های تیروئید که در بزرگسالان دیده می شود، با بیماری تیروئید در نوزادان کاملا متفاوت می باشد.
تیروئید به راحتی قابل افتراق از غدد لنفاوی کوچک که به آسانی در اطراف گردن کودک قابل لمسند، می باشد. غده تیروئید تولید کننده هورمون تیروئید می باشد که همه سلول های بدن جهت آمادگی فعالیت مناسب نیازمند آن می باشند؛ هیپوتالاموس و هیپوفیز غدد کوچکی می باشند که در قاعده مغز قرار گرفته اند. اندازه شان هم به قد بند آخر انگشت می باشد و در پشت پل بینی و بین دو چشم قرار گرفته اند. هیپوتالاموس تولیدکننده هورمونی به نام TRH است که به سمت سلول های معینی از هیپوفیز حرکت می کند و باعث تولید هورمون دیگری به نام تيروتروپين یا TSH می شود. تيروتروپين یا TSH به طور مستقیم روی تیروئید اثر می گذارد، و باعث تولید هورمون های تیروئید می شود. اگر تیروئید هورمون تیروکسین را به مقدار زیاد تولید کند، باعث کاهش تولید TRH و TSH می شود، و اگر تیروکسین کم تولید شود، تولید TSH تحریک می شود.
بیماری کم کاری تیروئید در نوزادان :
کم کاری تیروئید در نوزادان با غربالگری مشخص می شود، و باید درمان آن بدون تاخیر صورت گیرد. اگر درمان انجام نشود، در رشد و تکامل مغزی نوزاد اختلال ایجاد می کند. کودکان مبتلا به کم کار تیروئید، همه علائم مشابه بزرگسالان را می توانند داشته باشند، اما بیشترین تغییرات ممکن است به صورت کوتاهی قد، علی رغم وزن طبیعی یا بالا باشد، یا اینکه بلوغشان به تاخیر بیفتد.
آیا برای تشخیص کم کاری یا پرکاری تیروئید در نوزادان رادیولوژی صورت می گیرد؟
با تشخیص و درمان به موقع هیپوتیروئیدی مادرزادی قبل از 6 هفتگی ترجیحا در زمان تولد، از بروز ضایعات مغزی جلوگیری می شود. همچنین در کشورهای پیشرفته جهان، غربالگری نوزادان به جهت تشخیص کم کاری تیروئید، به طور روتین صورت می گیرد. به علت اهمیت تشخیص و درمان به موقع در پیشگیری از عوارض این بیماری، در بسیاری از مراکز بهداشتی جهان، کلیه نوزادان برای تشخیص این بیماری، مورد غربالگری یا رادیولوژی قرار می گیرند. البته هنوز در ایران این کار متداول نمی باشد. در واقع غربالگری هیپوتیروئیدی مادرزادی در هفته اول بعد از زایمان، یک ضرورت برای نوزاد محسوب می شود تا به بررسی عملکرد تیروئید پرداخت.