حساسیت گیرنده تصویر رادیوگرافی های داخل دهانی
سپتامبر 11, 2016این باورهای غلط درباره دندانپزشکی را دور بریزید!
اکتبر 13, 2016سوء مصرف مواد و مشکلات مربوطه عوارض سنگینی را بر سلامت فردی و اجتماعی تحمیل می کند و می تواند منجر به کاهش زمان کار و تولید، افزایش هزینه مراقبت های سلامت و تشدید خشونت و جرایم خشونت بار گردد.
زنان و مردان از نظر دلایل مصرف مواد مخدر، بیماری های پیشرونده و دسترسی به درمان های ترک اعتیاد متفاوت هستند. براساس آمار جهانی، اعتیاد در زنان عوارض خطرناكتری نسبت به مردان ایجاد می کند. به نظر می رسد زنان وابسته به مواد مخدر بسیار آسیب پذیرتر از مردان وابسته به مواد باشند، زیرا مصرف مواد مخدر در زنان اغلب با آسیب های اجتماعی مانند فرار از منزل، روسپیگری و خشونت همراه است. مشکلات سلامت دهان هم در میان شایعترین مشکلات مربوط به سلامت عمومی قرار دارد که همراه با وابستگی به مواد دیده می شود. مصرف مواد مخدر آثار مستقیم و غیرمستقیم بر روی سلامت دهان و دندان دارد. مشکلات دهان خود می تواند بر روی کیفیت زندگی مصرف کنندگان اثر کرده، آن را تضعیف کند.
استفاده از اپیوئیدها با میزان بالای پوسیدگی و مشکلات پریودنتال همراه می شود که میزان آن از آنچه در جمعیت عمومی دیده می شود، بیشتر است، کاهش عملکرد غده بزاقی در افراد وابسته به مواد می تواند منجر به خشکی و سوزش دهان، اختلال در درک مزه غذا، مشکلات خوردن، عفونت های مخاطی و بیماری های پریودنتال گردد. همچنین بهداشت ضعیف دهان، تمایل به مصرف غذاهای شیرین، عادات غذایی نامعمول، تغذیه ضعیف و دیدارهای دندانپزشکی نامنظم در بین افراد وابسته به مواد شایع است.
با وجود دانش و نگرش نسبتا بالای زنان مطالعه حاضر، رفتارهای مربوط به حفظ و مراقبت از سلامت دهان شامل مسواک زدن و مصرف مواد قندی بسیار نامناسب است. این رفتارهای نامناسب در سایر مطالعات انجام شده در افراد وابسته به مواد نیز مشاهده می شود که نامناسبتر از رفتارهای مربوط به سلامت دهان جمعیت عمومی است. همچنین به نظر می رسد مراجعه به دندانپزشک جهت دریافت خدمات آموزشی و درمانی حال می تواند رادیوگرافی پانورامیک باشد یا یک سی تی اسکن دندان، که در بین وابستگان به مواد سراسر دنیا کم باشد و علت مراجعه چه در بین وابستگان به مواد و چه در جمعیت عمومی کشور غالباً مربوط به وجود یک مشکل در دهان و رفع آن می باشد و معاینات دوره ای و پیگیری در هر دو جامعه افراد وابسته به مواد مخدر و افراد غیر وابسته به این مواد کم می باشد. از آن جا که مراقبت های مربوط به سلامت دهان در ایران مشابه اکثر نقاط جهان در برنامه درمان اعتیاد افراد وجود ندارد یا ضعیف می باشد و موفقیت این برنامه ها با توجه به سلامت دهان افراد تحت درمان افزایش می یابد و با توجه به نیاز مشاهده شده در این مطالعه بهبود رفتارهای سلامت دهان در مراکز درمان اعتیاد وابسته به زنان ضروری به نظر می رسد.
منبع : مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی تهران
بیشتر بدانید :