سلامت دهان و دندان در زنان با سابقه اعتیاد
اکتبر 2, 2016بعد از خوردن این نوشیدنی ها و میوه های ترش مسواک نزنید!
اکتبر 19, 2016حتما یکسری حرف ها و باورهایی را که مردم درباره دندان دارند شنیده اید؛ مثلا اینکه اگر شیرینی زیاد بخورید دندان کرم می گذارد یا دچار پوسیدگی دندان می شود، یا غیره. اما می خواهیم ببینیم واقعا این باورها پایه و اساس علمی دارند یا نه.
اولین مورد را همه شنیده ایم، معمولا هم از بچگی این حرفا را در گوشمان گفته اند! “اگر شیرینی زیاد بخوری، دندان هایت کرم می گذارند”
خیلی از ما این جمله را شنیده ایم ولی آیا به اینکه واقعا کرم در دندان باشد باور دارید؟ محققان در پژوهشی که داشته اند با تصاویر میکروسکوپی که به دست آورده اند ساختار بسیار کوچک و عجیبی شبیه کرم درون دندان کرسی انسان به دست آورده اند. حال این حرف مادرانمان که به ما گوشزد می کردند که با خوردن شیرینی بیش از حد دندانمان کرم می گذارد به نتیجه واقعی رسیدیم که چنین چیزی واقعا می باشد. محققان دانشکده پزشکی دانشگاه مریلند که کاشف چنین موضوعی بودند، اعلام کرده اند که می دانند چنین ساختاری کرم نیست ولی ماهیت اصلی شان هم هنوز نامعلوم است. گفته شده است که اجرام استوانه ای شکلی از بین حفره های طبیعی دندان به سمت بیرون رشد کرده اند.
می گویند با جرم گیری فقط مینای دندان را از بین می بریم!
صحبت از جرم گیری که می شود می گویند نکنید چون مینای دندان از بین می رود، نازک می شود و سپس پوسیدگی به دنبال دارد. اما همین لایه هایی که روی دندان قرار می گیرد، دندان را از تحریکات گرما و سرما حفظ می کندو وقتی یک لایه در جرم گیری از روی دندان برداشته می شود، حساسیت به گرما و سرما رخ می دهد و به خاطر همین چنین باوری به وجود می آید که چون دندان یک لایه اش تراشیده شده، خالی شده است. اما اساسا دستگاه جرم گیری نمی تواند دندان را بتراشد و حساسیت به وجود آمده به خاطر برداشتن لایه جرم است.
دندان درد که گرفتید، از دود سیگار یا اسپری بی حسی استفاده کنید که درد دندان را از بین می برد!
اطرافمان وقتی کسی دچار دندان درد می شود، می بینیم که اسپری بی حسی یا سیگار استفاده می کند چون معتقد است که دردش را از بین می برد. ولی این هم یک باور غلط است، چون اسپری بی حسی فقط باعث بی حسی لثه ها می شود یا اینکه موقتا احساس بی دردی می کنید اما این احساس زودگذر است و با عصب کشی است که دندانتان را نجات می دهید و بهبود پیدا می کند.
با مکیدن پستانک دندان های بچه نامرتب می شود و نیاز دارد در آینده ارتودنسی کند!
باز هم باید بگوییم که این هم یک باور غلط است که فکر می کنند با این کار فرزندشان در آینده نیاز دارد تا دندان هایش را درست کند، یا به عبارتی ارتودنسی کند، اما دندانپزشکان اعتقاد دارند که مکیدن پستانک تا سال دوم زندگی اشکالی ندارد و حتی باعث تقویت قدرت جویدن و عضلات جونده کودک می شود.
مطالب مرتبط :
مشکلات و آسیب شناسی دهان فک و صورت
سلامت دهان و دندان در زنان با سابقه اعتیاد