![اور بایت چیست؟](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2017/07/اوربایت-1.jpg)
اور بایت چیست؟
جولای 25, 2017![آیا کامپوزیت دندان ، دندان ها را خراب میکند؟](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2017/08/عوارض-کامپوزیت-دندان-1.jpg)
آیا کامپوزیت دندان ، دندان ها را خراب میکند؟
آگوست 8, 2017با مراجعه به یک دندانپزشکی ، می توان از وضعیت فک و دهان مطمئن شد. همچنین برای تشخیص بهتر رادیولوژی دهان فک و صورت توصیه می شود تا بیماری های فک و صورت و یا ناهنجاری دهانی تشخیص داده شود. به جهت درمان بعد از رادیولوژی دهان فک و صورت ، دستگاه هایی برای درمان فک توصیه می شوند که به شرح زیر می باشند.
فیس ماسک ارتودنسی :
ار جمله کاربردهای فیس ماسک برطرف کردن نقص یا مشکلات فکی در کودکان می باشد. به دلیل بی توجهی والدین، از همان کودکی مشکلات فکی کودکان به یک معضل در بزرگسالی تبدیل می شود و با شدیدتر شدن این موضوع کودک در بزرگسالی ، فرد به زیر تیغ جراحی می رود. نه تنها هزینه های بالایی به همراه خواهد داشت ، بله عوارض آن را هم باید در نظر گرفت. این دستگاه برای بیمارانی می باشد که فک بالایشان عقب رفته و فک پایین به نظر جلو آمده است. از فیس ماسک برای کسانی استفاده می شود که مشکلشان خفیف می باشد، و عوامل وراثتی در آن ها تاثیری نداشته است. معمولا از سنین 7 تا 10 سالگی هم استفاده می شود که اثرات مطلوبی هم به دنبال دارد. اما ممکن است در سنین بلوغ بخشی نتایج درمانی عود کند. مثلا تحریک پوست چانه یا پوست پیشانی از جمله مشکلات این دستگاه می باشد. می توان برای حل چنین مشکلی در محل برخورد دستگاه با پوست، از پودر بچه استفاده کرد. فقط برای استفاده از چنین دستگاهی انگیزه بیماری و همکاری او لازم می باشد.
دیگر دستگاه های رایجی که در درمان ارتودنسی مد نظر می باشد، هدگیر، چانه بند و فیس ماسک هستند که شرح دادیم.
هدگیر :
از هدگیر هم برای جلوگیری از رشد فک بالا و مواقعی استفاده می شود که هدف حفظ موقعیت و عقب بردن دندان های فک بالا می باشد. فقط مشکلی که می باشد، این دستگاه معایبی هم دارد. امکان ضربه خوردن به دستگاه در صورت بی احتیاط بیمار می باشد، یا آسیب به صورت و چشم بیمار هنگام باز کردن آن نیز می باشد. این دسنگاه به جهت ممکانعت از رشد فک بالا در سن رشد بیمارانی می باشد که فک بالای جلویشان کشیده یا فک پایینشان عقب می باشد. مدت زمان استفاده از هدگیر هم متخصص ارتودنسی معین می کند.
چانه بند :
این دستگاه هم که خارج دهانی می باشد، روی چانه بیمار وصل می شود و فک پایین را به سمت عقب و پایین فشار می دهد. برای بیمارانی کاربرد دارد که فک پایینشان بزرگتر از حد معمول می باشد. اما به خاطر تاثیرات کم آن و غیر قابل پیش بینی اش از این دستگاه کمتر استفاده می شود و برای موارد خفیفی در سنین هفت سالگی کاربرد دارد. از جمله مشکلات دستگاه تحریک چانه بیمار می باشد. برای این دستگاه هم می توان از پودر بچه استفاده کرد. زیرا در محیط های مرطوب و تابستان مشکل ساز می شود و حساسیت پوستی به همراه دارد. اما جنبه منفی که این دستگاه دارد، اینکه نتایج درمانی این دستگاه در حوالی سنین بلوغ از بین می رود. به خاطر همین استفاده از چانه بند امروزه در ارتودنسی توصیه نمی شود.
مطالب مرتبط :