![آیا کامپوزیت دندان ، دندان ها را خراب میکند؟](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2017/08/عوارض-کامپوزیت-دندان-1.jpg)
آیا کامپوزیت دندان ، دندان ها را خراب میکند؟
آگوست 8, 2017![رژیم غذایی مناسب و دندان های سالم](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2017/08/رژیم-غذایی-مناسب-و-دندان-های-سالم.jpg)
دندان هایی محکم با یک رژیم غذایی مناسب
آگوست 22, 2017زنان در سه ماه اول بارداری از قرارگرفتن در معرض اشعه ایکس باید خودداری کنند. چه این عکسبرداری مرتبط با رادیولوژی دهان فک و صورت باشد چه عکسبرداری از اندام های بدن.
همانطور که اشاره کردیم تا سه ماهه اول بارداری نباید زنان باردار در معرض اشعه ایکس باشند. حتی از تابش اشعه های هسته های مانند موبایل هم باید دوری کنند. زیرا در طولانی مدت خطرات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت. حتی در صورتی که نیاز به عکسبرداری دهان یا رادیولوژی دهان فک و صورت داشته باشد، چه برای دندانپزشکی زیبایی و دیگر امور پزشکی، نباید در معرض اشعه باشد. خصوصا در روز های اول تا نهم بارداری بعد از لقاح، در صورت قرار گیری در معرض اشعه ایکس، احتمال سقط جنین بسیار بالا می باشد. اما پس از گذشت 26 هفته می توان اقدامات لازم برای امور دندانپزشکی یا عکسبرداری را انجام داد، زیرا خطر آن به مراتب کمتر می باشد.
به گفته کارشناسان تا زمانی می توان از در امان بودن اشعه ایکس مطمئن شد که طی عکسبرداری، تیروئید، هیپوتالاموس و هیپوفیز در معرض اشعه ایکس نباشند. به همین دلیل توصیه می شود قبل از عکسبرداری ، مادران باردار از سلامت دهان خود مطمئن شوند. اگر هم در دوران بارداری نیاز به عکسبرداری باشد، از روپوش های سربی و تیروئیدبند بهتر است استفاده شود تا خطرات احتمالی مثل سقط، عقب ماندگی ذهنی و کم وزنی جنین کاهش پیدا کند.
چناچه اشاره کردیم، علاوه بر خطرات احتمالی مثل سقط و غیره، آسیب های ژنتیکی هم در پی قرارگیری در معرض اشعه می باشند. حتی ممکن است احتمال سرطان در نوزاد را افزایش دهد و رشد طبیعی نوزاد را دچار اختلال کند. اما باز هم برای چنین عارضه ای راه حلی می باشد، از محافظ محکمی بروی ناحیه شکم و رحم استفاده می شود که آسیب های احتمالی را کمتر می کند.
مطالب مرتبط :
اهمیت رادیولوژی دهان فک و صورت