![چای سبز برای دندان](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2017/05/چای-سبز-برای-دندان.jpg)
آیا چای سبز به سلامت دهان کمک می کند؟
می 16, 2017![عوارض مسواک نزدن](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2017/06/عوارض-مسواک-نزدن.jpg)
عوارض مسواک نزدن چیست؟
ژوئن 6, 2017بیماری پریودنتال یا بیماری های لثه به عبارتی لثه و بافت نگه دارنده دندان ها را از بین می برد. بیماری های لثه ای یا پریودنتال درجات مختلفی دارند، که همین التهاب خفیف لثه می تواند منجر به آسیب زننده ترین بیماری ها به بافت نرم و استخوان های نگه دارنده شود. طوری که دندان بیمار لق شده و می افتد؛ البته در بدترین شرایط.
عوامل موثر در بیماری های لثه یا پریودنتال چه می باشد؟
دهان انباشته شده از باکتری هاست. همراه با مخاط دهان و ذرات غذا این باکتری ها به تدریج لایه ای چسبنده و بی رنگ به وجود می آورند که پلاک نامیده می شود. با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن می توان این پلاک را از بین برد. اما در صورت عدم مراقبت های لازم از دهان و دندان به تدریج جرم می شوند و با مسواک زدن هم از بین نمی روند. تنها کسی که در این مورد به شما کمک می کند، دندانپزشک می باشد. اما عوامل موثر در پریودنتال به شرح زیر می باشند :
ژنژویت :
همانطور که اشاره کردیم، با طولانی شدن ماندگاری پلاک ها روی دندان، آسیب های شدیدتری دندان ها را تهدید می کند. طوری که این باکتری ها باعث التهاب لثه یا ژنژویت می شوند. طوری که لثه ها قرمز شده و به راحتی خونریزی می کنند. البته شکل خفیفی از بیماری لثه می باشد که با رعایت بهداشت دهان و دندان از بین می رود. در این مورد خطر از بین رفتن استخوان و لق شدن دندان یا افتادن دندان وجود ندارد.
پریودنتیس :
در این حالت در صورت عدم درمان ژنژویت، عفونت و التهاب بیشتر شده و عارضه ای به نام پریودنتیس به وجود می آید. لثه ها در این بیماری فاصله گرفته و حفره ای به نام پاکت ایجاد می شود که محل تجمع باکتری و عفونت می شود. پلاک که بیشتر شود ، به خطوط اتصال دندان و لثه نفوذ می کند و سیستم ایمنی بدن به مبارزه با آن می پردازد. سمی که از باکتری های ترشح می شود، باعث آسیب دیدن بافت استخوانی و همبند اطراف دندان می شود. اگر دوباره این مرحله از بیماری هم درمان نشود، این بار استخوان ها، لثه ها و بافت اطراف دندان آسیب می بینند. حتی منجر به لقی دندان ها شده و به ناچار باید کشیده شوند.
عواملی که باعث چنین حالتی می شوند عبارتند از : مصرف دخانیات، تغییرات هورمونی در دختران یا زنان، دیابت، بیماری های دیگر یمثل ایدز یا سرطان ، مصرف یکسری داروها که بدون نسخه می باشند و با مصرف ان ها میزان بزاق دهان افزایش می یابد و تاثیر محافظتی دندان کم می شود، در آخر هم عوامل ژنتیکی می باشند.
اما نگران نباشید. با استفاده از لیزر می توان جنبه درمانی دندان ها و لثه ها را درمان کرد. در ابتدا لیزرها به عنوان تیغ جراحی کار می کردند، طوری که نور لیزر بافت ها را برش می دهد و مثل تیغ عمل می کند. بدین شرح می توان با استفاده از لیزر بسیاری از بیماری های دهانی را درمان کرد.
مطالب مرتبط :
درباره التهاب لثه چه می دانید؟