آیا رادیوگرافی دندان برای کودکان ضرر دارد؟
آوریل 6, 2018
تشخیص سرطان کولورکتال با رادیولوژی
آوریل 11, 2018رادیولوژی معده :
از رادیولوژی رنگی معده که صحبت می شود، منظور تهیه عکس رنگی از مری و محل اتصال مری به معده می باشد. برای این انجام رادیولوژی بیمار باید 3 ساعت ناشتا باشد، زیرا از پودر سولفات باریم برای پدیدار شدن مری استفاده می شود. بعد از آن کلیشه هایی در پوزیشن های مختلف تهیه می شود و 20 دقیقه هم طول می کشد.
آزمایش دیگری که در این رادیولوژی صورت می گیرد، بررسی اثنی عشر می باشد، بیمار باید 8 ساعت قبل از آزمایش ناشتا باشد، در این آزمایش بلعیدن باریوم صورت می گیرد. همچنین برای آرام کردن بیمار، از آمپول های آرام بخش نیز استفاده می شود. مخلوطی از باریم و گاز به جهت متسع کردن معده به بیمار خورانده می شود و بیمار روی تخت دراز رادیولوژی دراز می کشد، سپس به جهت بررسی قسمت های مختلف معده و اثنی عشر، پوزیشن های مختلف کلیشه هایی تهیه می شود. زمان این آزمایش تقریبا 30 دقیقه به طول می انجامد.
عوارض رادیولوژی رنگی معده چه می باشد؟
از جمله عوارض رادیولوژی رنگی معده، آسپیره شدن باریم و تجمع باریم و انسداد روده بزرگ می باشد.
موقعیت قرار گیری بیمار در رادیولوژی معده چگونه است؟
طبق دستور پزشک باید شب قبل از عکسبرداری نه چیزی خورده باشید و همچنین نوشیدنی خاصی هم نباید میل کرده باشید. با وجود غذا در دستاه گوارش رادیولوژی لغو می شود، زیرا نتیجه آن تغییر پیدا می کند. مثلا اگر داروی خاصی مصرف می کنید، حتما به پزشک اطلاع دهید. روز آزمایش اصلا نباید سیگار کشید. رادیولوژی دستگاه گوارش فوقانی حدودا یک ساعت طول می کشد، اما ممکن است زمان بیشتری هم برای عکسبرداری ببرد.
عکس هایی که با اشعه ایکس از دستگاه گوارش فوقانی گرفته می شوند، که از دهان تا ناحیه روده کوچک می باشد. عکسبرداری از دستگاه گوارش به پزشک کمک می کند تا در صورت هرگونه مشکلی مانند زخم معده، توده، یا برخی بیماری های شناسایی شده در بدن، تشخیص داده شود. در رادیولوژی فوقانی معده اشعه کمی به بدن می خورد، اما مزایای انجام این کار از معایب آن بسیار بیشتر می باشد.