![تاثیر عفونت لثه روی مغز](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2017/08/تاثیر-عفونت-لثه-روی-مغز.jpg)
آیا سلامت دهان روی مغز تاثیر دارد؟
آگوست 29, 2017![درمان پوسیدگی دندان با لیزر](https://drbassiriradiology.ir/wp-content/uploads/2017/09/درمان-پوسیدگی-دندان-با-لیزر.jpg)
درمان پوسیدگی دندان با لیزر
سپتامبر 12, 2017ممکن است تهیه رادیوگرافی های دهان و دندان برای برخی والدین نگران کننده است. بر اساس یک تحقیق علمی حداکثر اشعه ای که هر فرد به طور معمول می تواند در سال دریافت کند، 5هزار میلی رم است. در صورتی که فرد در معرض کمتر از این مقدار قرار گیرد، نباید نگرانی خاصی داشته باشد.
به طور معمول اشعه ای که وارد دهان و فک می شود، 5 میلی رم است. پس اگر فرد بیش از 1000 رادیوگرافی از این نوع دریافت کند، باید نگران خطرات و عوارض آن بود. هر فردی به طور طبیعی به میزان تقریبی 350 میلی رم از اشعههایی که در محیط وجود دارد را به طور سالانه جذب میکند. لذا با احتساب اشعههای محیطی، هر فرد حتی میتواند تا 70 بار از تمام دندانها رادیوگرافی در سال تهیه کند.
رادیوگرافی فک و دهان کودکان هم طوریست که باید انجام شود. زیرا در طول زمان فک و دندان های کودک مدام در حال تغییر است. به همین دلیل باید به رشد او نیز توجه ویژه داشت. شاید برایتان سوال باشد که از رادیوگرافی در چه موارد برای کودکان استفاده می شود ؟!
- اطمینان از اندازه مناسب فک برای رشد دندان های دائمی
- نظارت بر پیشرفت دندان های عقل
- تعیین لق شدن دندان های شیری
- درمان سریع پوسیدگی و بیماری های لثه
چه نگرانی هایی در رابطه با رادیوگرافی دندان کودکان سراغ والدین می آید؟
کودکان نسبت به بزرگسالان حساس تر هستند، بنابراین خطر ابتلا به سرطان به ازای هر واحد دوز اشعه ایکس برای کودکان بیشتر از بزرگسالان است. البته چیزی که قابل توجه است، اینکه اشعه ایکس نیست که منجر به سرطان می شود. بلکه همه مقدار تابشی که به صورت تجمعی در طول عمر دریافت می شوند، باعث بروز بیماری می شوند. اگر این مقدار تابش از سنین پایین دریافت شود، چون در طول عمر ممکن است بیشتر در معرض این تابش ها قرار گیرد، منجر به مشکلاتی در آینده می شود.
به جهت پیشگیری از این موضوع نکات ایمنی را رعایت کنید :
مطمئن شوید که دستگاه رادیوگرافی دندانپزشک دیجیتالی است. این گونه دستگاه ها پرتو کمتری نسبت به دستگاه های معمولی دارند. مطمئن شوید که در این روش از E-Film و نه D-film استفاده می شود. E-film در مقایسه با نوع دیگر آن حساسیت بیشتری نسبت به نور دارد. در نتیجه برای ظهور فیلم به مقدار تابش کمتری نیاز است. از دندانپزشک بخواهید که در صورت امکان از روشی به غیر از رادیوگرافی استفاده کند. یکی از این روش ها که مورد استفاده می باشد، cavity detector است. هرچند این روش با مقداری خطا همراه است اما می تواند جایگزین مناسبی برای استفاده از رادیوگرافی برای کودک باشد.
مطالب مرتبط :
تکنیک های رادیوگرافی خارج دهانی کودکان