
رادیولوژی دستگاه گوارش
نوامبر 11, 2017
رادیولوژی و سونوگرافی چه تفاوت هایی دارند ؟
نوامبر 18, 2017کاربرد ام آر آی سینه
سرطان سینه این روزها شایع ترین نوع سرطان در بانوان در سراسر دنیا می باشد. برای تشخیص و درمان این بیماری نیز روش های تشخیصی دقیق و کم عارضه ای کشف شده است که به بیماران توصیه می شود.
از جمله روش هایی که در سال های اخیر برای تشخیص ام آر آی سینه رایج شده است، انجام ام آر آی می باشد. در این روش رادیولوژی یا عکسبرداری، با عکس هایی که تهیه می شود، به تشخیص بیماری کمک بزرگی می شود. سپس برای انجام رادیولوژی، به سینه ماده ای مخصوص تزریق می شود و کویل سینه (وسیله ای که برای ام آر آی به دستگاه اضافه می شود) نیز باید وجود داشته باشد.
در صورت وجود یکسری شرایط از ام آر آی سینه استفاده می شود :
اول : در مواردی که جراح سینه با انجام ماموگرافی یا سونوگرافی قادر به تشخیص قطعی نمی باشد و همچنان به خاطر لمس توده در معاینه به وجود توده ای بدخیم شک دارد.
دوم : در مواردی که ماموگرافی یا سونوگرافی قابل انجام نیست. مثلا بیمار پایین تر از سن 30 سال می باشد. یا به خاطر پروتز، ماموگرافی اطلاعات دقیقی از سینه نمی دهد. به همین دلیل برای گرفتن اطلاعات دقیق تر از ام آر آی استفاده می شود. حتی برای بررسی سلامت پروتز و پارگی های احتمالی هم ام آر آی توصیه می شود.
سوم : در شرایطی که بیمار مبتلا به سرطان سینه می باشد و قرار است عمل جراحی را با حفظ سینه انجام دهد. به همین دلیل پزشک برای اینکه از وجود ضایعه سرطانی در سینه و متعدد نبودن آن مطمئن شود، از ام آر آی استفاده می کند تا توده های ریز و نهفته را بیابد. اما در صورتی که توده ها در قسمت های مختلف سینه مشاهده شود، جایز نیست و ممکن است اوضاع بیماری را وخیم تر کند.
چهارم : برای آن هایی که سابقه سرطان سینه در خانواده شان دارند، حتما باید در کنار معاینه، سونوگرافی و ماموگرافی، چکاپ سالانه با ام آر آی داشته باشند. البته همه افراد شامل این شرایط نمی شوند. در افرادی که سابقه قوی در خانواده دارند، مثلا بیش از 2 نفر مبتلا به سرطان باشند، یا اختلال ژنتیکی ثابت شده که نیاز به چکاپ سالیانه با ام آر آی دارد.